Ontdek Suriname

Hoewel Suriname geografisch op het vaste land van Zuid Amerika ligt, maakt het cultuurhistorisch deel uit van het Caribisch gebied. De bevolking van slechts een half miljoen inwoners en voorouders uit alle windstreken levert een unieke mix van culturen, gebruiken, muziek, talen en culinaire verrassingen. Indianen, Creolen, Hindoestanen, Chinezen, Marrons, Javanen, Nederlanders en vele anderen leven in een bijzondere harmonie met elkaar.

Het tropisch klimaat met temperaturen tussen de 25 en 32 graden Celsius maakt het aangenaam toeven. Door dit klimaat beschikt Suriname over een uitbundige flora en fauna, waarbij het overgrote deel van het land nog groen en ongerept is.

Aan de linkeroever van de brede Suriname rivier ligt de hoofdstad Paramaribo. Het historische centrum van Paramaribo, al geruime tijd UNESCO Werelderfgoed, is ontstaan in de koloniale tijd en kenmerkt zich door prachtige monumentale witte houten panden.

Om Suriname optimaal te ontdekken werken wij nauw samen met onder andere Orange travel (www.orangesuriname.com). DE specialist om u te begeleiden van vlucht tot hotel, van bezienswaardigheid tot jungle tour.

Suriname is goed te combineren met Brazilië, Frans-Guyana, Brits-Guyana, Florida, Aruba, Bonaire en Curaçao.

Praktische Informatie

Suriname ligt geografisch op het vaste land van Zuid Amerika, maar maakt cultuurhistorisch deel uit van het Caribisch gebied.

Taal: De officiële taal in Suriname is Nederlands en wordt door vrijwel iedereen gesproken. De lingua Franca, de algemene omgangstaal, is het Sranan Tongo.

Klimaat: Suriname heeft een tropisch, vochtig klimaat, met temperaturen die variëren van 25 graden tot 32 graden Celsius. Er zijn twee droge en twee natte seizoenen.

Munteenheid: De officiële munteenheid is de Surinaamse Dollar (SRD), die direct is gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar. De Euro en de Amerikaanse Dollar zijn naast de SRD veel gebruikte valuta.

Stroomvoltage: 110/117V (220V optioneel)

Reizen naar Suriname: Bezoek de website van het Consulaat van Suriname voor de benodigdheden om af te reizen naar Suriname.

Er zijn dagelijkse vluchten met SLM (www.flyslm.com), KLM (www.klm.com) en TUI (www.tui.com); bezoek de websites voor tarieven en aanbiedingen.

Een bijzondere ervaring is om Suriname te combineren met Aruba, Bonaire of Curaçao.

Bezoek Suriname

En reserveer een overnachting bij ons.